Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Dno iz brownijev
Sirna krema
Pire iz malin
Pečico segrejte na 180 °C z zgornjim in spodnjim gretjem. Pekač za torto obložite s papirjem za peko. Narežite temno in mlečno čokolado na majhne koščke in jo z maslom dodajte v lonec. Čokolado v loncu počasi stopite nad paro. Jajca mešajte z Wiener Zucker rjavim sladkorjem ter soljo tako dolgo, dokler ne dobite svetlo-rumeno maso. Dodajte stopljeno čokolado jajčni masi in jih zmešajte. Zmešajte moko s kakavom in sodo bikarbono ter hitro umešajte v preostalo maso. Testo za brownije enakomerno razporedite v pekač za torto. Položite pekač na predzadnji nivo v pečici in pecite približno 20 minut. Pri testu s palčko, naj bi na palčki ostalo še nekaj testa. Vzemite pekač iz pečice in pustite da se dno iz brownijev ohladi.
Za malinin pire dodajte umite in osušene maline skupaj s sladkorjem v prahu v posodo ter jih pirirajte. Pirirano maso potisnite skozi fino sito. Ob mešanju segrevajte približno 8 minut in pustite, da se zgosti.
Za sirno kremo zmešajte kremni sir z Wiener Zucker sladkorjem v prahu in vanilijevim sladkorjem. Dodajte kislo smetano, jajca in sol. Sestavine hitro zmešajte.
Pečico segrejte na 180 °C z zgornjim in spodnjim gretjem. Ohlajen pekač za torte križno ovijte z dvema plastema aluminijaste folije, da ga zatesnite. Postavite na globoki pekač. Dve tretjini sirne kreme razporedite po brownijevem dnu torte. Razmažite 2 žlici malininega pireja na sirno kremo. Razmažite preostalo sirno kremo na pire in potem preostali malinin pire dajte v krogih na zgornjo plast sirne kreme. S tanko leseno palčko naredite vrtince v krogih malininega pireja.
Globoki pekač napolnite približno 2 cm visoko z vrelo vodo, ter pecite torto 55 minut v pečici. Vzemite torto iz pečice (kremna masa se še trese). Previdno odstranite aluminijasto folijo. Z dolgim tankim nožem obkrožite ob robu pekača. Pustite da se cheesecake hladi približno 1,5 ure pri sobni temperaturi. Po tem postavite torto najmanj 6 ur, ali bolje čez noč v hladilnik. Odstranite pekač.
Share or print this recipe