Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Za 16 kosov:
Za nadev iz skute:
Za nadev iz maka:
Segrejte mleko in maslo, maslo se mora stopiti. Mešanica ne sme biti vroča. V posodo vsujte moko, zdrobljen kvas, sladkor, jogurt in sol. Dodajte mlačno mleko z maslom in dobro premesite. Testo pokrijte in ga 60 minut pustite na toplem mestu, da vzhaja.
Ločite beljak od rumenjaka. V posodo stresite rumenjak, skuto, mascarpone in sladkor v prahu. Beljake shranite v manjši posodi. V mleko stresite sladkor za peko in mešanico zavrite med neprestanim mešanjem. Dodajte mak in rum.
Zvaljajte testo v tanek trikotnik. Spodnjo tretjino premažite z makovim nadevov, poleg le-tega pa dodajte še skutin nadev. Testo zvijte in nato narežite na približno 1.5 cm široke rezine. Zvijte jih v spirale in položite na pladenj, ki ste ga obložili s peki papirjem. Pecivo pokrijte in pustite, da še 15 minut vzhaja. Medtem segrejte pečico na 180 °C. Zvitke premažite z beljakom in pecite 20 minut. Ko se ohladijo, jih posipajte s dekorativnim sladkorjem.
Share or print this recipe