Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Moko, mleko, sladkor, kvas, maslo, jajce in limonino pasto stresite v skledo in zamesite. Namastite dodatno posodo in vanjo položite testo. Pokrijte ga in pustite, da 1-2 uri vzhaja ob sobni temperaturi.
V posodo stresite mak in mu dodajte 250 g mleka, rum, 75 g sladkorja, slivovo marmelado in 1 ¼ limonine paste. Nadev malce segrejte in nato pokrijte s pokrovom.
Na pekač namestite peki papir. Testo prerežite na pol in ga razvaljajte na pomokani površini. Nanj namažite polovico nadeva, na vsaki strani pustite 2 cm roba. Testo zavijte v obliko štrudlja. Ponovite še z drugo polovico testa. Pecivo nato pokrijte s čisto kuhinjsko krpo in pustite, da še 30 minut vzhaja.
Zmešajte eno jajce in eno žlico mleka ter previdno premažite štrudelj. Pecite 30 minut na 170 °C, dokler ne postane zlato rjave barve.
Share or print this recipe