Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
za cimetove mafine
za preliv iz mascarponeja in kremnega sira
Segrejte pečico na 175° C zgornje in spodnje gretje in pripravite pekač za mafine z 12 papirnatimi kalupi.
Stepite maslo s sladkorjem, soljo in vanilijo približno 2-3 minute, dokler ni masa kremasta.
Umešajte jajca eno za drugim.
Zmešajte moko s pecilnim sladkorjem in postopoma dodajajte mleko na sobni temperaturi ter maso masla in jajca. Ne mešajte premočno ali predolgo, saj se lahko v nasprotnem primeru mafini pri peki usedejo.
Razdelite testo na 2 posodi in umešajte cejlonski cimet v eni posodi.
V kalupe polnite izmenično eno žlico svetlega in eno žlico cimetovega testa, dokler niso ¾ polni.
Pecite cimetove mafine v pečici približno 20-25 minut, dokler niso zlato-rumeni in jih potem pustite popolnoma ohladiti.
Stepite smetano s stabilizatorjem do trdega in pustite v hladilniku, nekaj časa.
Zmešajte kremni sir z mascarponejem, sladkorjem v prahu ter vanilijo, v kremasto maso.
Umešajte stepeno smetano in preliv v vrečo za dekoracijo z zvezdastim nastavkom.
Nanesite preliv velikodušno na cimetove mafine.
Posipajte cimetove mafine s cimetovim sladkorjem in uživajte sveže.
V hladilniku bodo mafini sveži približno 2-3 dni, vendar so prvi dan najboljši.
Nasvet: Cejlonski cimet je v primerjavi s kitajskim cimetom boljše kvalitete, bolj aromatičen in zaradi nizke vsebnosti kumarina nenevaren za zdravje.
Share or print this recipe