Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
za pribl. 1,5 litra sirupa
Jabolčni sok, vodo, limonin sok in limonino lupinico ter sladkor dajte v veliko posodo in med nenehnim mešanjem kuhajte, dokler raztopina ni bistra.
Nato vanj dajte svež divji bezeg, kuhajte pribl. 5 minut.
Pustite, da se ohladi, in za intenzivnejši okus pustite počivate en dan.
Zatem sirup precedite skozi filter za kavo ali gazo, in vlijte v prekuhane steklenice.
Sirup je najboljši z hladno, gazirano mineralno vodo in rezinami limone.
Namig: Livadni sirup je kot nalašč za shrambo in bo, če bo dobro zaprt, zdržal vsaj 6 mesecev.
Share or print this recipe