Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Za pekač velikosti pribl. 47 x 39 cm
Za premaz:
Segrejte pečico na 160 °C. Narežite maslo na kose in zgnetite v krhko testo z jajcem, rumenjakom in suhimi sestavinami. 2/3 testa razvaljajte na pekaču s papirjem za peko do robov. Zmešajte ribezovo marmelado in rum v gladko maso ter enakomerno razdelite po krhkem testu. Preostalo testo tanko razvaljajte in razrežite v 1 cm široke trakove ter jih razporedite diagonalno na pekač z razmikom 1 - 1,5 cm. Pecite na srednjem nivoju pribl. 20 minut pri 160 °C. Pustite, da se popolnoma ohladi ter narežite na trakove. Rahlo posipajte s sladkorjem v prahu.
Rok trajanja (pri dobro zaprti posodi): Pribl. 3 tedni. Dobro je vedeti: Delajte hitro: Če testo med delom postane prevroče in krhko dodajte 1-2 žlici ledeno hladne vode.
V sodelovanju z Baking Barbarine.
Share or print this recipe