Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Za pribl. 50 piškotov
Segrejte pečico na 180 °C. Polnozrnato pirino moko zgnetite v testo s sladkorjem za peko, pecilnim praškom, soljo, jajci, rumenjaki in mozgom vanilijevega stroka. Umijte limono z vročo vodo, izstisnite sok ter nastrgajte lupino. Zgnetite limonino lupino ter sok s testom. Narežite mandlje na grobo ali na palčke ter jih vgnetite v testo.
Položite testo na pomokano delovno površino in na grobo razvaljajte. Testo razpolovite ter oblikujte dva enakomerna dolga valja. Valja testa pecite na pekaču obloženem s papirjem za peko približno 20 minut v segreti pečici pri 180 stopinj. Vzemite valja testa iz pečice in narezite v približno pol centimetra debele rezine ter znova pecite 10 do 12 minut.
Nasvet: Piškoti se lahko shranijo več tednov v posodi za kekse in so idealni za prigrizek ob kavi.
Share or print this recipe