
Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Sestavine za biskvitne plasti:
- 5 jajc
- Ščep soli
- 125 g Wiener Zucker v prahu
- 120 g moke
- Ščep pecilnega praška
Sestavine za kremo:
- 500 g mascarponeja
- 500 g skute
- 200 g Wiener Zucker sladkorja v prahu
- Naribana lupina in sok ½ bio limone
- 250 g smetane
- 2 pakiranja stabilizatorja za smetano
Poleg tega:
- Stisnjeni užitni cvetovi za okrasitev
1. Pečico segrejte na 175°C (zgornji/spodnji grelni element) in dno dveh tortnih modelov (20 cm premera) obložite s papirjem za peko.
2. Ločite beljake in rumenjake, beljake s ščepcem soli stepite v sneg.
3. Rumenjake s sladkorjem v prahu stepite do pene, vsaj 5-7 minut.
4. Moko zmešajte s pecilnim praškom, presejte in jo previdno vmešajte izmenično s penasto mešanico rumenjakov in sladkorja v beljakov sneg.
5. Testo enakomerno razporedite v pekače in pecite v predhodno segreti pečici približno 20-25 minut, dokler ne postane zlato, vendar ne preveč temno.
6. Piškotne plasti odstranite iz modelov in jih popolnoma ohladite.
Priprava kreme:
1. Mascarpone, skuto, sladkor v prahu in limonino sok stepite na najnižji hitrosti do gladkega.
2. Smetano s stabilizatorjem za smetano stepite do čvrstega snega in jo previdno vmešajte v mascarpone zmes.
3. Kremo napolnite v slaščičarsko vrečko z gladkim nastavkom, da bo torta enakomerno napolnjena.
Dokončanje torte:
1. Prvo piškotno plast postavite na tortni podstavek in enakomerno nanjo nanesite kremo.
2. Na vrh položite drugo piškotno plast in preostalo kremo uporabite za premaz celotne torte. Postavite v hladilnik za vsaj 1-2 uri.
3. Za dekoracijo po želji nanesite stisnjene užitne cvetove.
Share or print this recipe