Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
za testo:
za nadev iz lešnikov in fig:
Kako pripraviti listnato testo
Vse sestavine za testo dajte v posodo za mešanje in jih s kuhinjskim ali kavljem ročnega mešalnika pregnetite pribl. 7-10 minut.
Nato testo vzemite iz sklede in oblikujte v kroglo.
Skledo sperite z vrelo vodo, vanjo nacedite malo olja, vrzite vanj testo, pokrijte in pustite počivati približno 45 minut. Medtem pripravite nadev iz lešnikov in fig
Kako pripraviti nadev iz lešnikov in fig
Operemo in očistimo fige in jih narežemo na majne koščke.
Nato dajte vse sestavine za nadev v skledo in jih dobro premešajte.
Kako pripraviti štrudelj iz lešnikov in fig
Pečico segrejte na 180 °C, pecite zgoraj/spodaj in pekač obložite s papirjem za peko.
Testo položite na čisto, rahlo pomokano kuhinjsko krpo in ga razvaljajte (čim bolj na tanko).
Nato testo s pestjo nežno potegnite v tanek pravokotnik, dokler se kuhinjska krpa nekoliko ne pokaže (pazite, da testo ne prebodete z nohtom ali s premočnim potegom).
Nato odrežite debelejše robove in jih premažite s stopljenim maslom.
Nadev enakomerno razporedite po testu in prepognite desno in levo stran testa.
S pomočjo kuhinjske krpe ohlapno zvijemo list lešnikovega štrudlja in ga dvignemo na pripravljen pekač.
Jajce razžvrkljamo z mlekom in ga na tanko namažemo po štrudlju.
Segrejte pečico in lešnikovo pecivo pecite na srednji rešetki približno 50-60 minut, do zlato rjave barve in hrustljave konzistence.
Share or print this recipe