Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Število porcij: 16
Čas priprave: 60 minut
Za kuglof:
Za dekoracijo:
Kuglof:
Pečico segrejte na 180 stopinj, pečenje od zgoraj/spodaj. Obložite in namastite pekač za kuglof.
Mehko maslo s sladkorjem mešajte, da dobite peno. Nato dodajte jajca eno po eno jajce in mešajte, dokler se sladkor ne raztopi.
Zmešajte moko, mlete pistacije, mlete lešnike, pecilni prašek in sol ter jih dodajte mešanici.
Lističe citronske melise drobno sesekljajte in jih zmešajte z naravnim jogurtom. Namig: Če želite postreči torto, ki je bogato zelene barve, jogurtu pred mešanjem dodajte zeleno barvo za živila.
Testo enakomerno razporedite po pripravljenem pekaču in ga pecite približno 50 minut. Preverite z vbodom igle!
Odstranite iz pečice in pustite, da se v pekaču ohladi.
Dekoracija:
Za glazuro zmešajte sladkor z mlekom ali sirupom iz citronske melise. Če je glazura pregosta dodajte še nekaj sirupa ali mleka.
Sestavljanje:
Torto obrnemo iz pekača in nanj namažemo glazuro.
Posujemo z drobno sesekljanimi pistacijami
Preden postrežemo, počakamo, da se ohladi.
Share or print this recipe