Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
za pribl. 12 kosov
za kvašeno testo:
Za dekoracijo:
Za limonin nadev:
100 g limoninega soka (pribl. 3-4 limone)
70 g Wiener Zucker sladkor za peko
1/2 čajne žličke jedilnega škroba
2 jajci
70 g mehkega masla
Za glazuro:
außerdem:
Sestavine za kvašeno testo dajte v posoda za mešanje in gnetite vsaj 15 minut, da dobite gladko in elastično testo.
Na pomokani delovni površini oblikujte kepo, jo položite v posodo, pokrijte in pustite na sobni temperaturi vzhajati eno uro (ali dokler se ne podvoji). Medtem pripravimo nadev in dekoracijo.
Pečico segrejte na 100 °C, pekač pa obložite s papirjem za peko. Preostale beljake s sladkorjem, soljo in limoninim sokom stepajte pri največji hitrosti mešalnika, dokler ne nastane čvrsta pena. Ko izvlečete metlico, naj zmes tvori vrhove.
V vrečko za meringe z zvezdastim nastavkom za okraševanje z žlico vlijte mešanico meringe in na polovico pekača pritisnite majhne pike. Limone operite v vroči vodi in narežite na tanke rezine. Limonine rezine namočite v sladkor in jih položite na drugo stran pekača. Dekoracija naj se 40-45 minut suši v ogreti pečici.
Za nadev dajte vse sestavine razen masla v posodo in mešajte, do gladkega brez, da bi nastale grudice.
Na srednji temperaturi med nenehnim mešanjem segrevajte, dokler ne dobite kremi podobne mase.
Limonino kremo precedite skozi sito in pustite, da se na kratko ohladi. Z maslom pomešajte do gladkega. Vrečko za brizganje z nastavkom za dekoracijo napolnite s ohlajeno kremo.
Pečico segrejte na 180 °C, pečenje od zgoraj/spodaj. Na pomokani delovni površini razvaljajte kvašeno testo na debelino približno 1 cm in z okroglim rezalnikom ali na primer s kozarcem izrežite kroge s premerom približno 7-9 cm. Za luknjo v sredini krofa uporabite majhen okrogli rezalnik ali na primer konico za brizganje.
Krofe položite na pekač, obložen s papirjem za peko, jih ponovno pokrijte in pustite vzhajati še 20 minut.
Jajce z mlekom stepite, z mešanico premažite krofe in jih približno 25 minut pecite v ogreti pečici, da se zlato rjavo obarvajo, nato jih pustite, da se ohladijo.
V glazuro presejemo sladkor in sladkorju postopoma dodajamo limonin sok, dokler glazura ni preveč tekoča.
Vrh krofov na več mestih napolnite z limonino kremo. To storite tako, da konico za polnjenje pod kotom od zgoraj vstavite v krožnik in ga z rahlim pritiskom napolnite. Krofe potopite v limonino glazuro, z luknjo za polnjenje navzdol in jih okrasite s suhimi limoninimi rezinami in pikami iz meringe. Najboljše je ko je sveže.
Namig: Napolnjene krofe lahko zamrznete v vakuumski embalaži, seveda brez glazure ali dekoracije.
Share or print this recipe