Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
V posodo presejemo moko in dodamo sol, sladkor in mehko maslo. Kvas zdrobite v mlačno mleko in zmešajte z moko. Zgnetite testo in pokritega pustite na toplem mestu.
Na pomokani delovni površini pregnetite testo in zvaljate 0,5 cm debele pravokotne kose. Namažite s slivovo marmelado ter polovico testa posipajte z lešniki. Drugo polovico testa položite preko prve ter stisnite robove skupaj. Narežite trakove iz testa in zvijte v obliki polžje hišice ter položite na pekač s papirjem za peko.
Premažite z rumenjakom in posipajte s sladkorjem v prahu. Pecite v pečici približno 30 minut pri 180 °C. Pred serviranjem posipajte s sladkorjem v prahu.
Share or print this recipe