Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Za pribl. 4 porcije, za 23 cm velik pekač za peko
Za drobtine:
Za postrežbo:
Pečico segrejte na 180 °C, pečenje z kroženjem zraka.
Jabolka olupite, razčetverite, odstranite sredico in narežite na drobne rezine. Marcipan naribajte na tankem strgalu. Zdrobimo kostanje. Celotno zmes zmešajte z dušenimi slivami in vlijte v pekač za peko.
Da dobite drobtine zmešajte moko s sladkorjem, mandljevimi kosmiči, začimbami in maslom ter jih pregnetite s prsti.
Enakomerno razporedite po jabolčni mešanici, postavite na srednjo rešetko v pečici in pecite približno 25 minut. Drobtine potresemo s sladkorjem in postrežemo dokler so še tople.
Pripomba:
Da drobtine ne bi postale pretople in mehke, jih najprej pregnetite s kavljem za testo iz ročnega mešalnika ali kuhinjskega mešalnika, nato pa še z rokami, dokler drobtine ne dosežejo želene velikosti.
Namig: Postrezite s sladoledom okusa vanilije ali cimeta!
Tipp: Mit Vanille- oder Zimteis servieren!
Share or print this recipe