Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Ločite beljake od rumenjakov in jih stepite s polovico sladkorja za peko. Nastati mora trd sneg. Rumenjake zmešajte s preostalim sladkorjem za peko in vaniljevim sladkorjem, nastati mora penasta zmes. Tretjino beljakov zmešajte z zmesjo iz rumenjakov.
Lešnike, moko in pretlačene kuhane kostanje zmešajte skupaj. Mešanico nato previdno zlagajte v preostali sneg. Na koncu dodajte še stopljeno in ohlajeno maslo.
Zmes vlijte v namaščeno in pomokano okroglo ponev. Pecivo pecite v pečici na 175 °C, približno 50 minut. Nato pustite, da se ohladi in ga stresite iz ponve in posujte s sladkorjem v prahu.
Nasveti:
Kostanje pripravite sami. Svež kostanj prerežite po zakrivljeni strani in ga postavite v ogreto pečico za približno 180° C, za 12 minut. Lahko ga tudi kuhate v vodi, za približno 20 minut. Kostanj takoj olupite in naredite pire.
Share or print this recipe