Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Jajca ločimo in iz beljakov s polovico pecilnega sladkorja stepemo čvrst sneg. Rumenjake penasto umešamo s preostalim pecilnim sladkorjem in vanilijevim sladkorjem. Tretjino beljakovega snega vmešamo v rumenjakovo zmes. Lešnike, moko in kostanjev riž zmešamo in vmešamo s preostalim stepenim beljakom. Na koncu dodamo še stopljeno in ohlajeno maslo. Zmes vlijemo v pomaščen, pomokan tortni model in pečemo v predhodno ogreti pečici na 175 °C cca. 50 minut. Pustite, da se ohladi 15 minut, zvrnite na podstavek za torte in potresite s sladkorjem.
Namig: Če uporabljamo sveži kostanj, ga na ukrivljeni strani prečno zarežemo in pečemo v predhodno ogreti pečici na 180 °C cca. 12 minut ali kuhajte v vodi pribl. 20 minut. Kostanj še vroč olupimo in takoj pretlačimo v pire.
Share or print this recipe