Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Peki papir 20*30cm
12/14 porcij
Korpus:
Krema:
Kocke korenja:
V skledo odtehtamo grobo naribano korenje, dodamo olje in jajca, sladkor, začimbe, lupinico in sol ter dobro premešamo z lopatko. Nato dodamo obe moki, pecilni prašek in sodo bikarbono ter z lopatko dobro premešamo, da zmes postane brez grudic. To mešanico vlijemo v naoljen in pomokan pekač ter jo enakomerno porazdelimo. Nato zelo počasi pečemo na 160°C približno 25 minut oziroma toliko časa, da vstavljeno nabodalo ostane popolnoma suho. Pustite, da se ohladi na rešetki. Za nadev zmešamo sir, sladkor in pomarančni sok ter dobro stepemo z ročno metlico. Nato postopoma prilivamo stopljeno in ohlajeno maslo. Stepamo toliko časa, da dobimo gladko in puhasto kremo.
Takoj jo namažemo po površini ohlajenega pečenega biskvita. Korenje narežemo na manjše kocke 1*1*1 cm, damo v manjšo kozico, dodamo sok, vanilijo in sladkor ter kuhamo na zelo majhnem ognju, dokler se sirup ne zgosti. Pustite, da se zmes ohladi in nato z njo okrasite površino torte.
Share or print this recipe