Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Sestavine za 12 kolačkov
Osnova
Za preliv
Svež ribez ali malo ribezove marmelade in naribana čokolada za okrasitev
Potrebujete še
Za osnovo kolačkov najprej iz beljakov in sladkorja za peko Wiener Zucker stepemo čvrst sneg. Maslo, vaniljo in sladkor v prahu penasto umešamo ter postopno dodajamo rumenjake. Primešamo še sok in lupinico limone ter kanček ruma. Dodamo mak, orehe in ščepec cimeta ter na koncu previdno vmešamo še sneg iz beljakov. S pomočjo vrečke za okraševanje napolnimo modelčke z maso do 2/3.
Pečemo v pečici pri 160 °C približno 20 minut.
Preliv pripravimo tako, da z mešalnikom na hitro premešamo sestavine, napolnimo vrečko za okraševanje in s prelivom okrasimo ohlajene kolačke.
Po vrhu okrasimo še s svežim ribezom ali malo ribezove marmelade in naribano čokolado.
Share or print this recipe