Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Za pribl. 9-10 kolačkov:
Za glazuro:
Segrejte pečico na 175 °C. Obložite dva pladnja s papirjem za peko. V kuhinjski napravi penasto stepite jajca s sladkorjem. Umešajte maslo in mleko ter znova stepite. Zmešajte moko s pecilnim praškom ter začimbami in dodajte k mešanici masla in sladkorja.
Razporedite nekaj moke na delovni površini, razvaljajte testo približno 1 cm debelo ter izrežite kolačke. Razporedite kolačke na pekaču ter premažite z rumenjakom. V segreti pečici pecite pri 175 °C približno 25 minut, dokler niso zlato-rjavi.
Za glazuro Zmešajte sladkor v prahu z mlekom ter ščepcem cimeta (po okusu) do gladke mase. Ohlajene kolačke pokapljajte z glazuro. Kolačke razpolovite po dolžini in namažite z marmelado. Dobro se ujemajo z marmelado iz sliv in ruma.
Share or print this recipe