Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
za standardni škofovski pekač
Za kavno testo
Za smetanovo karamelo
Pečico segrejte na 180 °C, pečenje od zgoraj/spodaj, in škofovski pekač namastimo z maslom in posipamo z moko.
Za testo maslo s 60 g sladkorja in vanilijevim sladkorjem stepajte približno 3-5 minut, da postane kremasto.
Jajca ločite. Maslu in sladkorju dodajte jajčne rumenjake, enega za drugim, in jih popolnoma premešajte.
Beljake stepajte s ščepcem soli. Postopoma dodajte preostanek sladkorja, in stepajte, do čvrste pene.
Espresso kavo dodamo v mleko.
Moko zmešamo s pecilnim praškom in presejemo skozi sito, nato pa z rokami nežno vmešamo kavno mleko in stepene beljake.
Testo vlijte v pripravljen pekač in ga v ogreti pečici pecite približno 45-60 minut (preverite s testom z iglo).
Počakajte, da se ohladi, in obrnemo pekač, da uide iz tega.
Priprava karamelne kreme
Za stepeno karamelo dajte kristalni sladkor v veliko ponev, ki se ne prijema, in ga stopite na srednje močnem ognju. Na začetku ne mešajte, ampak počakajte, da se večina sladkorja stopi. Nato mešajte in tresite, dokler se sladkor popolnoma ne stopi in ostane brez grudic. Mora biti zlatorjave barve.
Med nenehnim mešanjem postopoma dodajte toplo smetano za stepanje (Pazite! Je vroča in se pari!). Zmanjšajte temperaturo in mešajte, dokler ne dobite gladke karamele.
Počakajte, da se nekoliko ohladi, in nato vmešajte maslo. Počakajte, da se ohladi.
Z ročajem lesene kuhalnice na vrhu ohlajenega peciva naredite luknje. Luknje morajo segati skoraj do dna testa, vendar naj to ne bo preluknjano.
V vrečko za dekoracijo z majhno konico dajte stepeno karamelo s smetano in napolnite luknjice.
Sladico premažite s preostalo karamelo in po želji potresite z malo kakava v prahu.
Pripomba: Sladica bo v nepredušni embalaži ostala sveža vsaj 3-4 dni.
Share or print this recipe