Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Okrogla oblika 24 cm 12/14 porcij
Testo:
Kandirane pomaranče:
V skledo odmerimo obe vrsti moke, sladkor, pecilni prašek, sol in pomarančno lupinico ter na suho premešamo. Dodamo jogurt, olje, pomarančni sok in z lopatko ali ročno metlico zmešamo do gladke zmesi. Pekač za torto obložimo s papirjem, vanj vlijemo zmes in pečemo na 160°C približno 30 minut oziroma dokler nabodalo, ki ga vstavimo v sredino, ne pride ven suho. Biskvit pustite, da se ohladi v ovalu, nato pa ga previdno zrahljajte z nožem in preložite na servirni krožnik. Pomaranče dobro operemo in z ostrim nožem narežemo na 7 do 8 mm debele rezine. Položimo jih na dno večjega lonca, dodamo sol, vanilijev strok in kristalni sladkor, zalijemo z vodo in neposredno na površino položimo iz papirja za peko izrezan krog, ki bo prekril vse pomaranče.
Na zelo majhnem ognju kuhamo približno 30 minut, dokler večina tekočine ne izhlapi in se pomaranče osladijo. Pustimo, da se na kratko ohladijo, nato pa jih še tople previdno odstranimo iz lonca na pekač obložen s papirjem za peko. Ohlajeno torto okrasimo s pomarančami in preostankom sirupa, ki je ostal v loncu. Zraven lahko postrežete žlico ali dve jogurta.
Share or print this recipe