Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Jagode operemo, odstranimo peclje, zavremo v ponvi z vodo in kuhamo 5-10 minut. Ohlajeno jagodno zmes zmešamo z Wiener sladkornim sirupom za jagodičevje in pustimo čez noč v hladilniku. Iztisnite sok in precedite skozi gosto cedilo. Sirup zavremo, pustimo vreti 3 minute in še vročega prelijemo v sterilne steklenice. Dobro zapremo in shranimo na hladnem.
Redčenje: 1 del sirupa + 6 delov vode. Po odprtju hranite v hladilniku in hitro porabite.
Namig - priprava s parnim ekstraktorjem: Kdor ima parni sokovnik, lahko pripravi ta jagodni sirup še bolj enostavno in z več vitamini. Jagode operemo in pretlačimo. Zmešajte s sladkornim sirupom in pustite čez noč v hladilniku. V ta namen dajte mešanico jagodnega sirupa in sladkorja v parni sokovnik, napolnite z vodo in sokom v skladu z navodili naprave. Jagodni sirup napolnimo v sterilne steklenice, dobro zapremo in shranimo na hladnem. Za daljšo obstojnost sirup pred stekleničenjem kuhajte 3 minute. Dobro zapremo in shranimo na hladnem.
Share or print this recipe