Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Jagode dobro operemo, jim odstranimo peclje in jih narežemo na drobne koščke, nato jih preložimo v lonec in jih prelijemo s sveže iztisnjenim limoninim sokom. Dodamo želirni sladkor Wiener Zucker3:1,dobro premešamo ter postavimo v hladilnik za približno tri ure, da jagode spustijo svoj sok.
Sadno-sladkorno mešanico kasneje zmešamo s paličnim mešalnikom v gladko maso in jo nato postavimo na štedilnik ter jo segrevamo do vretja. Temperaturo nato precej znižamo in pustimo, da mešanica nežno vre še približno štiri minute. Na koncu vanjo vlijemo džin in vse skupaj dobro premešamo.
Tako pripravljeno marmelado takoj prelijemo v čiste in sterilne kozarce, ki jih nato dobro zapremo.
Naš nasvet: Če imamo radi popolnoma gladko marmelado, sadno-sladkorno mešanico po kuhanju najprej precedimo skozi gazo in šele nato z njo napolnimo kozarce.
Share or print this recipe