Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Za pekač (Ø 26 cm)
Jabolka olupimo, odstranimo sredico in narežemo na tanke rezine. Zmešajte v skledi s cimetom in sladkorjem. Za testo v mešalno posodo kuhinjskega robota dodamo moko, mandlje, rjavi sladkor, cimet, jajce in hladno, na kocke narezano maslo ter premešamo s kavljem za testo.
Ko testo začne tvoriti grudice, z žlico odstranite približno ⅓ zmesi in jo postavite na stran za zaključni sloj torte. Testo gnetemo toliko časa, da dobimo gladko krhko testo, ki ga zavijemo v folijo za živila in postavimo v hladilnik za vsaj 1 uro. Za zaključni sloj torte zamesimo ⅓ testa z lističi mandljev. Pečico segrejte na vroč zrak 170 °C. Testo razvaljamo v okroglo obliko na rahlo pomokani delovni površini (cca. 3-4 cm večja od vzmetnega modela). Testo položimo v model in ga pritisnemo, dokler ne dobimo cca 3 cm visokega roba. Z nožem odrežite rob. Na testo položimo jabolka in jih pokrijemo s posipom testa in mandljev. Torto pečemo 50-55 minut. Pustimo, da se popolnoma ohladi, vzamemo iz modela in potresemo z dunajskim sladkorjem v prahu.
Share or print this recipe