Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Sestavine:
Jabolka operemo, jih prerežemo na pol, razkoščičimo, odstranimo peclje in muho ter jih razrežemo na koščke. Prelijemo jih z vodo, pristavimo na štedilnik, počakamo, da zavrejo, nato jih na najnižji temperaturi pustimo nežno vreti približno pol ure. Tekočino precedimo skozi gazo ali gosto cedilo v lonec, nato od nastalega jabolčnega soka odmerimo 1 l tekočine. Počakamo, da se sok shladi, nato mu primešamo želirni sladkor in zelo na tanko narezane rezine limete.
Mešanico pristavimo nazaj na štedilnik in jo do vretja ves čas po malem mešamo, nato pustimo, da vre na blagi temperaturi od 4 do 6 minut. Preverimo, ali je že želirala, nato z njo napolnimo majhne kozarce, ki jih na koncu dobro zapremo. Žele naj pred prvo uporabo stoji na hladnem v zaprtih kozarcih (vsaj) dva dneva.
Naš nasvet:
Koščke prekuhanih jabolk lahko uporabimo za pripravo jabolčne čežane: kuhana jabolka dobro pretlačimo s paličnim mešalnikom, jim dodamo malo kristalnega sladkorja Wiener Zucker in pol žličke mletega cimeta ter po želji tudi malce masla. Vse skupaj premešamo in postrežemo. Lahko jo uživamo kot samostojno sladico ali jo postrežemo kot dodatek k palačinkam, ocvrtim kruhovim rezinam ali cmokom.
Share or print this recipe