Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Sestavine za testo
Sestavine za preliv
Za posip
Priprava:
Najprej stepemo smetano, ji primešamo obe vrsti sladkorja, kristalnega in vaniljevega, in limonino lupinico ter vse skupaj še enkrat nežno zmešamo z mešalnikom. Mešanici nato dodamo še jajca.
V drugi posodi zmešamo moko in pecilni prašek ter ju po žlicah postopoma dodajamo smetanovi zmesi.
Testo vlijemo v namaščen in pomokan model za peko kolačev.
Olupimo jabolka in jih narežemo na tanke krhlje.
Kolač pokapljamo z limoninim sokom in ga prekrijemo s krhlji jabolk. Nato ga položimo v segreto pečico in ga pečemo približno 15 minut na 180 stopinj Celzija.
Medtem raztopimo v kozici maslo, dodamo mleko in kristalni sladkor, nato pa še mandlje. Ko vse skupaj zavre, pustimo na nizki temperaturi nežno vreti še minuto ali dve, nato mešanico odstavimo s štedilnika.
Iz pečice vzamemo na pol pečen kolač, ga premažemo z mandljevim prelivom in damo nazaj peč še za 15 minut.
Še toplega potresemo s sladkorjem za posipanje Wiener Zucker.
Share or print this recipe