Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zmešajte maslo s sladkorjem v prahu, dodajte jajca, limonino lupinico in lešnike. Pretlačite skuhan krompir in ga zmešajte s preostalimi sestavinami. Dodajte moko in pecilni prašek ter oblikujte gladko testo. Dve tretjini testa položite v pekač, velik vsaj 24 cm, ki se ga predhodno premazali in ga posipali z mandljevimi kosmiči.
Rozine sperite pod vročo vodo, odcedite in pokapljajte z rumom. Olupite in narežite jabolka v zanke rezine. Dodajte jim rozine, sladkor za peko in cimet. Zmes razporedite po testu. Marmelado segrejte in jo razporedite po jabolčni zmesi.
Preostalo testo premažite s hladnim maslom in ga nadrobite čez jabolčno zmes. Pecite na 200 °C, za 45 minut. Ko se torta ohladi, jo previdno odstranite iz pekača in posipajte z dekorativnim sladkorjem.
Share or print this recipe