Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
za en škofovski pekač
Za testo:
Mleko zavrite, mleku dodajte mak in nenehno mešajte, nato odstavite z ognja in pustite stati pribl. 30 minut.
Jabolka razrežite na četrtine, odstranite sredico, jih olupite ter nato grobo naribajte.
Pečico segrejte na 180 °C, pečenje z kroženjem zraka. Škofovski pekač namastimo ali posipamo z moko, ter obložite s papirjem za peko.
Ločite jajca in beljake stepite da dobite trdo peno. Maslo, sladkor in jajčni rumenjak stepemo do penastega. Zmešajte zdrob, pecilni prašek in ribana jabolka. Vmešajte mak in zatem nežno vmešajte stepene beljake.
Testo vlijte v pekač in pecite približno 55 minut (preverite z iglo). Ohlajeno sladico posipamo s sladkorjem.
Pripomba: Torta je zelo sočna in je odličnega okusa že naslednji dan.
Share or print this recipe