Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Sestavine za en pekač v obliki venca
(merilna enota je skodelica 250 ml)
Za testo:
Za čokoladni premaz:
Pečico segrejte na 170 °C, pečenje z kroženjem zraka. Pekač premažite z maslom in potresite z drobtinami.
Nekaj minut stepajte jajca s sladkorjem, nato dodajte kislo smetano in nato olje. Moko zmešajte s pecilnim praškom in makom ter vse skupaj rahlo premešajte. Dodajte rum ter cimet ter znova na kratko premešajte.
Mešanico vlijte v pekač in pecite približno 30-35 minut (preverite z iglo). Počakajte, da se ohladi.
Čokoladna glazura se pripravi tako, da čokolado nalomite na koščke, dodajte smetani, ki se nahaja v posodi in jo med nenehnim mešanjem stopite na nizki temperaturi.
Pecivo odstranite iz opekača. Čokoladna glazuro porazdelite po torti, namažite tudi na strani torte. Krasite z užitnimi cvetlicami, še preden se čokoladna glazura strdi.
Share or print this recipe