Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Izreke lahko jih natisnete in prepognete. Pečico predhodno segrejte: 180 °C (zgornji/spodnji grelnik). Na papir za peko narišite kroge s premerom pribl. 8–9 cm. Položite ga na pekač z risalno površino navzdol.
Beljake čvrsto stepite. Dodajte sladkor v prahu, maslo in sladko smetano ter vse skupaj zmešajte. Moko presejte in jo stresite v posodo. Zmešajte vse sestavine, da nastane enovito testo.
Na vsak narisan krog porazdelite 1,5 čajne žličke testa. Pecite pribl. 5 minut. Takoj ko robovi porjavijo, pečen krog vzemite iz pečice. Vsak krog s kuhinjsko lopatko previdno odstranite s papirja za peko, na sredino položite listek z izrekom in krog na koncih takoj stisnite skupaj.
Nastali polkrog obesite čez rob sklede. Prepričajte se, da je nastala želena oblika piškotka za srečo. Malo počakajte, da se piškot za srečo v tej obliki ohladi. Nato pustite, da se popolnoma ohladi na kuhinjski rešetki.
Nasvet: Pecite postopoma, da se piškoti med nadaljnjo obdelavo ne ohladijo in zlomijo.
Share or print this recipe