Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Sestavine Za sirup iz robid:
Gin in tonik:
Za sirup operite robide in jih dobro odcedite. Jagode dajte v ponev z vodo in kuhajte 8-10 minut. Nato pustimo, da se popolnoma ohladi.
Maso zmešamo s sladkornim sirupom, po potrebi dodamo vejice timijana in pustimo čez noč v hladilniku.
Odstranite vejice timijana in mešanico robid pretlačite skozi gosto cedilo ter odcedite sok. Sok zavremo, pustimo vreti 3 minute in takoj vročega nalijemo v sterilne steklenice.
V štiri ohlajene kozarce dajte nekaj kock ledu. V vsak kozarec nalijemo 3 cl robidovega sirupa. Nato zalijemo s 4 cl gina. Dolijemo tonik in okrasimo s svežimi robidnicami in timijanom. Postrezite takoj.
Share or print this recipe