Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
za običajno ali velik pekač za peko
za drobtine
sestavine za kvašeno testo
za na vrh
Priprava drobtin
Sestavine za drobtine dajte v skledo in z gnetite, dokler ne dobite drobljive zmesi.
Drobtine zatem postavite v hladilnik.
Kako pripraviti kvašeno testo
Za pripravo testa dajte vse sestavine v posodo in z leseno kuhalnico mešajte, dokler ne dobite zelo tekoče in lepljive zmesi.
Testo pustite vzhajati na toplem za vsaj 2 uri. Najbolje je, da testo v tem času vsakih 30 minut z navlaženimi rokami raztegnete in prepognete. To storite tako, da primete kos testa za rob, testo nežno dvignete in položite na nasprotno stran posode. (To ni vsekakor potrebno, a če to storite bo vaše testo vsekakor boljše strukture)
Po 1,5 uri namažite pekač z repičnim oljem, vanj previdno vlijte testo, vse skupaj pokrijte in pustite vzhajati še 30 minut.
Medtem marelice in češnje operite in narežete na majhne koščke.
Pečico segrejte na 190 °C, pečenje od zgoraj/spodaj.
Nato roke dobro premažite z repičnim oljem in s prsti v testo naredite veliko majhnih luknjic.
Na vrh te sladke focaccio dajte sadje, potresite z drobtinami in pecite v ogreti pečici približno 45 minut, da se zlato rjavo zapeče.
Namig: Focaccia s češnjami in marelicami je okusna sama po sebi, odlično pa se poda tudi z malo masla ali vanilijevega preliva.
Share or print this recipe