Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
22 cm velik pekač za torto
Za testo torte:
Za skutin nadev:
Za glazuro:
Za dekoracijo:
Pečico segrejte na 170 °C, pečenje z kroženjem zraka. V pečico postavite ognjevarno posodo, napolnjeno z vodo ( ob to boste pozneje namestili tudi pekač za torto).
Maslo za testo torte stopimo. Maslene piškote zdrobite z električnim mešalnikom ali jih dajte v vrečko in jih zdrobite z valjarjem. V skledi dobro zmešajte stopljeno maslo, sladkor in cimet. Zmes vlijte v tortni model in potiskajte navzdol, da nastane čvrsta tortna podlaga.
Za skutin nadev na kratko zmešajte skuto in kremni sir s sladkorjem. Jajca dodamo zmesi eno po eno. Smetano stepite s pudingom, da se oblikujejo čvrsta pena, in jo ohlapno vmešajte v mešanico skute.
Kremo vlijte v oklep. Zmesi skute dodajte dve žlici makovih semen in jo z žlico grobo vmešajte v zgornjo plast ter jo zgladite.
Po približno 45 minutah peke vzemite iz pečice in pustite 10 minut, da se ohladi. Ne izključite pečice!
Kislo smetano in sladkor zmešajte do gladkega in nežno premažite z toplo skuto in makovo kremo. Nadaljujte s peko še 10 minut, ter pustite, da se ohladi v izklopljeni, odprti pečici, ter dajte v hladilnik za vsaj 4 ure.
Preden postrežete okrasite s svežimi figami, granatnim jabolkom, lističi mete in vejicami rožmarina.
Pripomba: Vodna para zagotavlja, da na vrhu ne pride do razpok.
Namig: Makovo-skutino torto postrezite z kuhanimi slivami!
Share or print this recipe