Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
za pribl. 15 kosov
Za na vrh:
Za choux (žgano) testo:
Za marelični nadev:
Za skutin nadev:
Nadalje:
V ponvi stopite maslo. Dodajte drobtine in jih na srednji temperaturi med nenehnim mešanjem pražite, dokler ne zadišijo. Odložimo na stran.
Za pripravo testa vlijte vodo, mleko, maslo in sol v ponev ter med mešanjem segrevajte, dokler se maslo popolnoma ne stopi.
Preden zmes zavre, ji med nenehnim mešanjem postopoma dodaj moko.
Nadaljujte z mešanjem, dokler se zmes ne zgosti in se dobro ustali. Uporabite strgalo za testo, da zmes z robov potisnete navzdol proti sredini.
Ko se na dnu ponve naredi svetla plast, odstavite z ognja.
Nato pustite zmes, da se ohladi na sobno temperaturo. Vsaj pol minute stepajte jajca, eno za drugim. Mešanico za testo vlijte v vrečko za meringe z navadnim ali zvezdastim okrasnim nastavkom.
Pečico segrejte na 200 °C, pecite zgoraj/spodaj in pekač obložite s papirjem za peko. Na pekač potisnite približno 10 cm dolge pramene in jih potresite z maslenimi drobtinami. Pecite približno 25-30 minut, dokler se spodnja tretjina ne obarva zlato rjavo.
Marelice olupite, odstranite koščice in sadeže narežite na majhne koščke. V majhno kozico dajte sladkor v prahu in vanilijo, dobro premešajte in med nenehnim mešanjem zavrite. Marelice naj se mehčajo približno 2-3 minute, nato pa jih odstavite z ognja.
Za skutin nadev dajte vse sestavine v posodo za mešanje in jih pri srednji hitrosti stepajte, dokler ne postanejo čvrste.
Ekler krofe vodoravno prerežite na pol in jih napolnite s skuto. Nanj namestimo 1-2 čajni žlički kuhanih marelic, ter nanj namestimo tudi pokrov.
Najboljše je ko je sveže.
Share or print this recipe