Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
za kremo
Pečico segrejte na 175 °C, pečenje od zgoraj/spodaj, in s papirjem obložite 12 odprtin pekača za mafine.
Jajca s sladkorjem, soljo in vaniljo stepite približno 5-7 minut.
Na najnižji stopnji vmešajte olje in kislo smetano.
Moko zmešajte z mandlji in pecilnim praškom ter jo dodajte drugim sestavinam.
Dodajte 120 g sesekljanih praženih mandljev in z žlico za sladoled ali navadno žlico vlijte testo v pripravljene modelčke za mafine.
Mandljeve mafine pecite v ogreti pečici približno 20-25 minut, da se zlato rjavo obarvajo, nato jih pustite, da se popolnoma ohladijo.
Vse sestavine, ki so potrebne za kremo, razen skute, dajte v posodo za mešanje in na hitro premešajte, da dobite kremasto in čvrsto zmes. Pazite, da zmesi ne mešate predolgo, sicer se lahko spremeni v maslo. Ko zmes dobi strukturo in je dovolj trdna, je popolna.
Na najnižji stopnji vmešajte posneto skuto in kremo prelijte v vrečko za cevi z okrasnim nastavkom v obliki zvezde.
Za popoln "vrtinec" v sredino mafinov najprej vtisnite malo kreme. Nato mafin s smeri od zunaj navznoter premažite in potresite s preostalimi praženimi mandlji.
Praženi mandljevi mafini bodo v hladilniku zdržali približno 2-3 dni, vendar so najboljši sveži prvi dan.
Share or print this recipe