Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
za pomarančno krhko pecivo
za polnjenje iz čokolade in pomaranče
Napolnite sestavine za krhko testo v posodo za mešanje in zmešajte s kavljem za testo s kuhinjskim aparatom do gladkega testa.
Položite testo na pomokano površino in oblikujte kroglo ter pustite da počiva pokrito v hladilniku približno 45 minut.
Razvaljajte krhko testo na pomokani delovni površini približno 5 mm debelo in ga položite v pekač za tart s premerom približno 25-26 cm.
Za polnjenje vsipajte maslo in čokolado v majhno posodo ter ju stopite pri nizki temperaturi, ter pustite nekaj časa, da se ohladi.
Penasto stepite jajca z Wiener Staubzucker in soljo približno 3-5 minut.
Zmešajte sok pomaranče z rumom, praškom za puding, moko, pecilnim praškom ter kakavom v gladko maso brez grudic.
Mešanico s pudingom ter po tem čokoladno-masleno mešanico počasi umešajte v maso z jajci.
Zelo tekočo čokoladno-pomarančno polnjenje napolnite v pripravljeno posodo za tart in pecite v segreti pečici v spodnjem delu približno 25-30 minut.
Pustite čokoladno-pomarančni tart, da se ohladi in uživajte.
Nasvet: Če vam preostane še kaj krhkega testa, ga lahko razvaljate in urežite piškote v različnih oblikah modelov ter pecite pri 180°C v pečici približno 10-12 minut, da dobite slastne pomarančne piškote.
Share or print this recipe