Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Sestavine za testo
Sestavine za polnjenje iz čokolade in kostanjev
Drugo
Napolnite sestavine za kvašeno testo v posodo za mešanje in mešajte najmanj 10 minut s kavljem za testo s kuhinjskim aparatom do gladkega testa.
Oblikujte testo v kroglo na pomokani delovni površini ter položite nazaj v posodo za mešanje ter pustite da vzhaja pokrito na toplem mestu pri sobni temperaturi približno 60 minut.
Med tem pripravite polnjenje iz čokolade in kostanjev.
Narežite temno čokolado na grobo ter jo vsipajte z maslom ter sladkorjem v majhno posodo.
Stopite mešanico pri nizki temperaturi, dokler se sestavine ne povežejo in nastane bolj trda masa. Pustite maso, da se malce ohladi.
Narežite kostanje na majhne kose ter jih pripravite.
Obložite enega ali dva pladnja s papirjem za peko.
Kvašeno testo razvaljajte na pomokani delovni površini v obliki pravokotnika približno 5 mm debeline ter enakomerno namažite s čokoladno masleno maso. Posipajte testo z narezanimi kostanji ter zvijte na krajšem robu.
Od rulade odrežite približno 1 cm široke rezine in jih nekoliko stisnite od zgoraj.
Položite en konec rezine na drugega ter jih stisnite.
Položite testo z nekaj razmika na pripravljen pladenj in pustite, da še enkrat pokrito vzhaja približno 20 minut.
Zmešajte jajce z nekaj mleka ter testo na tanko premažite z mešanico.
Pecite čokoladno-kostanjeve gumbke v predhodno segreti pečici približno 20-25 minut, dokler niso zlato-rjavi ter uživajte nekoliko tople.
Nasvet: Za polnjenje lahko uporabite tudi fino narezane lešnike ali druge vrste orehov.
Share or print this recipe