Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Za testo
Za karamelizirane banane
Za dekoracijo
Čokoladna krema ali čokoladno-nugatna krema
Za karamelizirane banane, banane olupimo, ter narežemo na pol.
V kozici segrejte maslo in mešajte sladkor, dokler se ne stopi. Dodajte banano in tako na vsaki strani pecite nekaj minut, dokler se ne zmehča.
Prenesite na desko za rezanje in ga z nožem narežite na majhne koščke. Počakajte, da se ohladijo.
Za testo s skuto, s pomočjo mešalnika zmešajte skuto, olje, mleko, sladkor in sol v homogeno zmes.
Zmešajte moko in pecilni prašek ter ju dodajte zmesi iz skute. Najprej zmešajte zmes z leseno kuhalnico, nato gnetite z roko, dokler ne dobite gladkega testa.
Pečico segrejte na 180 °C, pečenje od zgoraj/spodaj.
Na pomokani delovni površini testo raztegnite na približno 35x35 cm in enakomerno premažemo s čokolado. Karamelizirane banane položimo na čokoladno kremo in testo zvijemo.
Rolado položite na pekač in ga z ostrim nožem vzdolžno prerežite po sredini.
Dva deleža testa zavijemo skupaj. To vse ponovimo tudi na drugi strani.
Papir za peko položite v pekač s pletenkami in pecite v ogreti pečici približno 50-55 minut.
Pripomba: Čokoladne bananine pletenke lahko pripravite dan prej, saj bodo tudi tako zelo sveže in sočne.
Najboljše pa je sveže iz pečice.
Share or print this recipe