Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Za pecivo:
Za glazuro:
Zmehčano maslo in moka za kalup.
Pekač premažite z maslom in posipajte z moko. Pečico segrejte na 170 °C.
Ločite beljake in rumenjake. Maslo, vaniljev sladkor in sol stepajte do penaste teksture in mešanici nato dodajte še segreto kuverturo. Dodajte tudi rumenjake. Beljake stepite v sneg in mu postopoma dodajajte Wiener Zucker sladkor za peko. Sneg mora postati kremast, takrat ga lahko previdno zložite v zmes.
Mandlje zmešajte z moko, le to pa nato previdno vmešajte v jajčno zmes. Zmes nato vlijte v pekač in pecivo pecite v ogreti pečici, pri 170 °C. Pecite eno uro. Nato počakajte, da se pecivo ohladi.
Pecivo premažite z vročo marelično marmelado. Za glazuro razdrobimo čokolado na majhne koščke. Zavrite vodo in sladkor ter mešanici dodajajte čokolado. Mešajte z ročnim mešalnikom in počakajte, da se čokolada popolnoma raztopi.
Počakajte, da se glazura nekoliko ohladi in nato z njo prelijte pecivo. Okrasite ga še z mandlji in počakajte, da se popolnoma ohladi.
Dober tek!
Share or print this recipe