Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Sestavine za cca. 50 kosov
Pečico segrejte na 175 °C zgoraj/spodnje gretje in pripravite 2 pekača s peki papirjem. Jajca sobne temperature stepamo s soljo in kristalnim sladkorjem približno 5 minut.
Pekovski kakav zmešamo z moko, pecilnim praškom in koruznim škrobom, presejemo in previdno vmešamo v jajčno zmes. Čokoladno testo vlijemo v vrečko ali vrečko za zamrzovanje in ji odrežemo konico.
Na pripravljen pekač narežemo sodo število približno 2 cm širokih krogov z razmikom med njimi. Piškote pečemo v ogreti pečici približno 10-12 minut in nato pustimo, da se popolnoma ohladijo.
Marelično marmelado zmešamo z rumom in vedno zlepimo po 2 piškota z 1-2 žličkama marmelade. Najbolje je, da se piškoti dobro posušijo v hladilniku. Temno čokolado stopimo na nizki temperaturi ali pripravimo čokoladno glazuro po navodilih na embalaži. Sacher piškote previdno nataknemo na vilice, jih popolnoma pomočimo v čokolado in pustimo, da se na peki papirju dobro posušijo. Sacher keksi bodo v škatli za piškote zdržali približno 2-3 tedne.
Share or print this recipe