Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Sestavine:
Jajci, dva dodatna rumenjaka in sladkor za peko Wiener Zucker penasto vmešamo. Koščke jedilne čokolade nadrobimo v kozico, dodamo koščke masla in vse skupaj raztopimo na štedilniku pri nizki temperaturi, nato vlijemo k jajčni masi. Po žlicah dodajamo še moko in dobro premešamo v gladko zmes. Vlijemo jo v namaščene in pomokane keramične modelčke, ki jih čez noč postavimo v zamrzovalnik.
Ko se naslednji dan lotimo peke, najprej segrejemo pečico na 180 stopinj Celzija, nato postavimo modelčke z zamrznjeno maso v pečico na srednjo rešetko in jih pečemo od 8 do 10 minut.
Kolačke lahko postrežemo kar v keramičnih modelčkih, ki jih postavimo na krožnik, po vrhu jih nežno potresemo s sladkorjem za posipanje Wiener Zucker, zraven pa dodamo še stepeno smetano in kepico vaniljevega sladoleda.
Lahko pa jih tudi previdno stresemo iz modelčkov na krožnik, jih potresemo s sladkorjem za posipanje Wiener Zucker ter postrežemo s smetano in sladoledom.
Share or print this recipe