Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Porcije: 10
Čas priprave: 60 minut (brez hlajenja)
Za čokoladno bazo:
Za metino kremo:
Za na vrh:
Čokoladna baza:
Pečico segrejte na 180 °C, pečenje od zgoraj/spodaj.
Dno modela za torto na spenjanje s premerom 20 cm obložite s papirjem za peko.
Ločite jajca in rumenjake s polovico sladkorja zmešajte da dobite kremasto zmes.
Beljake in sol stepajte, dokler se ne oblikuje čvrsta pena. Postopoma posujte ostanek sladkorja, nato dodajte presejano moko, kakav v prahu in pecilni prašek ter vmešajte rumenjake.
Maso vlijte v pekač, jo enakomerno razporedite in približno 35 minut pecite v ogreti pečici. Preverite z vbodom igle!
Počakajte, da se ohladijo.
Metina krema:
Smetano stepajte, dokler ne dobite trdne pene.
Želatinske lističe za 4 minut namočite v hladno vodo. Dobro iztisnite. Razredčite 4 žlice metinega sirupa in v sirupu raztopite iztisnjeno želatino.
Dodajte 1/3 trdo stepene smetane in segrevajte, dokler ne postane rahlo tekoča. Vmešajte barvo za živila, da bo zmes enakomerne zelene barve.
Mešanico dodajte preostali stepeni smetani.
Dodajte metin sirup, barvilo za živila in sesekljano čokolado ter zmešajte do gladkega.
Za na vrh:
Na ohlajeno čokoladno bazo enakomerno razporedite metino kremo. V hladilniku pustite stati vsaj 4 ure, najbolje pa celo čez noč.
Odstranite rob tortnega modela.
Smetano stepite do trdega, in z vrečko za brizganje na metino kremo naredimo pikice.
After Eight poševno prerežite na pol in na vrh položite polovico prerezanega kosa.
Krasimo s listi sveže mete.
Namig: Namesto domačega metinega sirupa in živilskega barvila lahko seveda uporabite tudi sirup iz trgovine.
Share or print this recipe