Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
2 zavitka / pribl. 40 kosov
Zmes iz keksov
Kokosovo krema
Za pripravo kokosovega nadeva v ponvi segrejte mleko, dodajte maslo in sladkor ter mešanico na kratko zavrite. Med nenehnim mešanjem dodajamo mehak zdrob, dokler se zmes ne zgosti v zdrobov puding. To se zgodi zelo hitro, zato ne pozabite nenehno mešati. Ko se zmes zgosti, izklopite ploščo za kuhanje ali zmes odstranite z vroče kuhalne plošče. Na koncu primešajte kokosovo moko.
Za čokoladno glazuro, maslene piškote drobno zdrobite - to lahko storite v kuhinjskem robotu ali v vrečki za zamrzovanje z valjarjem - samo močno stiskajte.
V posodo dajte zdrobljene piškote, kakav za peko in sladkor ter po malem dodajajte mleko. Znova in znova premešajte, tudi z rokami - zmes mora biti lahko gnetljiva in ne presuha ali prevlažna. Ko je testo dobro gnetljivo, ga oblikujte v kroglo in ga položite na folijo za živila. Pokrijte ga z drugo plastjo folije in ga z valjarjem raztegnite v pravokotno obliko. Debelost plasti naj bo pribl. 5 mm. Odstranite zgornjo plast folije.
Na vrh z žlico namestite kokosov nadev. Od daljše strani naprej tesno zvijemo kot rolado in pri tem uporabimo folijo na dnu. Rolado pustite v hladilniku vsaj 60 minut, najbolje pa je, da jo pustite v hladilniku čez noč.
Copyright: Mei liabste Speis
Ko se ohladi, z ostrim nožem narežite na tanke rezine in takoj postrezite.
Share or print this recipe