Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
20x30 cm velik pekač za torto
Za testo:
Za češnjev nadev:
Za ganache s smetano in čokolado:
Za čokoladni premaz:
Za dekoracijo:
Moko, kakav, sladkor, pecilni prašek, cimet in sol zmešajte na suho, nato dodajte jajca, smetano za stepanje in olje. Testo mešajte dokler v njem ni grudic, nato ga vlijte v pekač, obložen s papirjem, in pečemo pri 170 °C približno 12-15 minut. Preden testo vzamete iz pečice, opravite test z iglo, ki mora biti popolnoma suha. Položite na rešetke in počakajte, da se ohladi.
Vse sestavine za češnjev nadev dajte v posodo in med nenehnim mešanjem počakajte, da zavre. Kuhajte približno 1 minuto, nato pa vroč nadev razporedite po pripravljenem biskvitu. Počakajte, da se popolnoma ohladi.
Za pripravo smetane in čokoladne ganache kreme želatino namočite v hladno vodo in jo pred uporabo rahlo iztisnite. 150 g smetane s strgano notranjostjo vanilijeva stroka zavrite, nato dodajte namočeno želatino in čokolado ter mešajte do gladkega. Dodajte preostalo smetano za stepanje in zmešajte s paličnim mešalnikom. Mešanico pustite stati v hladilniku vsaj 8 ur, nato pa jo nežno stepajte, dokler ne nastane gosta, bogata krema.
Na pripravljeno podlago najprej vlijte češnjev nadev, nato pa na vrh nadeva namažite ganache.
Čokolado in olje med nenehnim mešanjem stopite nad paro, nato pa prelijte čez plast ganache kreme in jo zgladite. Pustite, da se dobro ohladi, nato slastico s toplim nožem narežite na rezine.
Share or print this recipe