Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Sestavine za testo:
Sestavine za nadev:
Sestavine za posip:
Krompir skuhamo, olupimo in pretlačimo ter še toplemu dodamo vse druge naštete sestavine za testo, ki jih zmešamo v gladko zmes.
Testo razvaljamo na pomokani površini na pol centimetra debelo. S kolescem za rezanje testa izrežemo kvadratke v velikosti dlani.
Slivovo marmelado zmešamo s sladkorjem v prahu Wiener Zucker, rumom in cimetom. Na sredino vsakega testenega kvadratka kanemo čajno žličko marmeladne mešanice. Nato testo z dlanmi oblikujemo v cmoke. Robove dobro stisnemo, da ne bi cmoki razpadli med kuhanjem.
V lonec z vrelo vodo previdno položimo cmoke. Kuhamo jih od 10 do 15 minut oziroma toliko časa, dokler ne priplavajo na površino. Nato jih s penovko poberemo iz lonca in dobro odcedimo.
V ponvi stopimo maslo in na njem nežno prepražimo krušne drobtine.
Cmoke na koncu povaljamo v drobtinah in jih posujemo s sladkorjem za posipanje Wiener Zucker (v mlinčku).
Naš nasvet:
Slivovo marmelado lahko poleti nadomestimo s svežimi slivami.
V tem primeru položimo na testene kvadratke razpolovljene in očiščene koščke sliv, vanje vsujemo žličko sladkorja, nato pa kvadratke stisnemo in oblikujemo v cmoke, ki jih nato skuhamo v vreli vodi.
Share or print this recipe