Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Mange prerežite in odstranite koščice. Nato jih olupite in narežite na majhne koščke.
V ponvi karamelizirajte sladkor in na fino sesekljano čebulo. Dodajte malce vina in kisa. Dodajte še koščke manga, narezan čili, naribani ingver, malce vanilje, kardamom in ostale začimbe. Vse skupaj počasi kuhajte na zmernem ognju dokler se mango ne zmehča. Občasno mešajte. Z ročnim mešalnikom sestavine spasirajte in nato dušite še 5-10 minut. Chutney mora imeti rahlo gosto konsistenco.
Chutney prelijte v sterilne, še tople kozarce. Pasterizirajte 25 minut, v pečici s temperaturo 75 °C, če želite chutneyju zagotoviti daljši rok uporabe.
Share or print this recipe