Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Sestavine:
Priprava:
Rozine namočimo v rumu.
Jajca ločimo na rumenjake in beljake. V skledi zmešamo moko, sol, rumenjake in kristalni sladkor ter dodamo mleko, da nastane gosta zmes. Primešamo ji sneg, ki ga stepemo iz beljakov in žlice sladkorja za peko Wiener Zucker.
V ponvi stopimo maslo, vanjo vlijemo testo in ga potresemo z rozinami. Pečemo na srednji temperaturi toliko časa, da se spodnja plat dobro zapeče, nato jo s kuhalnico ali vilicami previdno obrnemo ter razdrobimo na koščke, da se zlatorumeno zapečejo z vseh strani. Potresemo s sladkorjem v prahu Wiener Zucker in pustimo sladico v pokriti ponvi na štedilniku na nizki temperaturi še toliko časa, da sladkor nežno karamelizira.
Cesarski praženec porazdelimo po segretih krožnikih in ga potresemo s sladkorjem za posipanje Wiener Zucker. Zraven se odlično poda domača slivova marmelada.
Share or print this recipe