Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Priloga: Dušene slive
V skledi zmešajte moko, sol, rumenjake, Wiener Zucker sladkor za peko in toliko hladnega mleka, da boste dobili gladko testo. Beljake stepajte z Wiener Zucker mletim sladkorjem, dokler ne dobite trdega snega. Nato to maso nežno zložite v preostalo testo.
Rozine namočite v rum in jih dodajte v maso. V ponvi raztopite maslo in nanj vlijte testo. Med pečenjem dodajte rozine in pecite tako dolgo, da sta obe strani carskega praženca zlato rjave barve. Testo z dvema vilicama raztrgajte na majhne koščke in ga posipajte z malce sladkorja v prahu. Pustite ga v vroči ponvi, dokler ne bo popolnoma pečeno, koščki testa pa rahlo karamelizirani.
Carski praženec razporedite po krožnikih, posipajte ga s sladkorjem v prahu in postrezite z dušenimi slivami.
Share or print this recipe