Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Testo:
Omaka:
Kvas zmešajte s pecilnim praškom, dodajte ga v polovico mlačnega mleka in zmešajte z malce pšenične moke, da nastane gosto testo. Poprašite ga z moko in pustite, da vzhaja na toplem tako dolgo, da se pojavijo razpoke. Preostale sestavine zanetite v gladno, srednje trdo testo. Na pomokani površini razvaljajte testo v pravokotnik in ga narežite na koščke velike 4 x 4 cm. Nanje nanesite marelično marmelado, prepognite vogale in jih stisnite, da marmelada, ne bo iztekala.
Vsak buhtelj potopite v stopljeno maslo in ga položite na pekač. Pustite, da vzhajajo na toplem, dokler ne postanejo dvakrat večji. Ponovno jih namažite s tekočim maslom in pecite v okreti pečici na 160 °C približno 40 minut.
Za omako segrejte mleko z Wiener Zucker granuliranim sladkorjem, vaniljevim sladkorjem in rumom. Nekaj mleka zmešajte s praškom za puding in ga nato vmešajte v ogreto mleko.
Ko so buhteljni pečeni jih še enkrat namažite z vročim maslom in potresite s sladkorjem. Postrezite jih z vaniljevo omako.
Share or print this recipe