Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Sestavine za velikost srednje velikega pekača (za približno 6 kosov):
Sestavine za vaniljevo kremo:
Priprava:
Kvas nadrobimo v mlačno mleko in dobro premešamo. V skledo vsujemo moko, na sredi napravimo jamico in vanjo počasi vlijemo raztopljeni kvas, dodamo sredico vaniljevega stroka, jajci, 100 g raztopljenega masla in sladkor v prahu Wiener Zucker ter vse skupaj dobro pregnetemo, da nastane gladko testo. Skledo pokrijemo s kuhinjsko krpo in jo za pol ure postavimo na toplo, da testo počasi vzhaja in naraste na dvojno količino.
Vzhajano testo še enkrat na hitro pregnetemo, nato ga razvaljamo na pol centimetra debelo in iz njega z modelčkom ali poveznjenim kozarcem izrežemo kroge. Na sredino vsakega testenega kroga kanemo žličko marelične marmelade, nato robove privzdignemo od strani in stisnemo skupaj, da nastanejo buhteljni.
Pekač premažemo z maslom in vanj polagamo buhteljne (stisnjeni del buhteljna položimo navzdol v pekač). Pokrijemo jih s kuhinjsko krpo in jih še enkrat pustimo vzhajati pol ure.
Nato jih premažemo s preostalim maslom in damo v segreto pečico, kjer jih pečemo približno 40 minut na 175 stopinj Celzija.
Ko se buhteljni pečejo, pripravimo vaniljevo kremo: v kozico vlijemo mleko, dodamo vaniljev sladkor in sredico vaniljevega stroka, premešamo in segrevamo do vretja. Ko mleko zavre, ga pustimo nežno vreti še nekaj minut, nato ga odstavimo s štedilnika in pustimo ohlajati. Iz kozice vzamemo nekaj zajemalk mleka, ga vlijemo v manjšo skledo, dodamo rumenjaka in koruzni škrob ter vse skupaj gladko zmešamo in vlijemo v kozico z ohlajenim mlekom. Še enkrat zavremo in pustimo nežno vreti 5 minut. Kremo vmes ves čas mešamo, da ne nastanejo grudice.
Še vroče buhteljne potresemo s sladkorjem v prahu Wiener Zucker in jih postrežemo z vaniljevo kremo.
Share or print this recipe