Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
V ponvi na blagi temperaturi segrevamo sladkor za peko toliko časa, da rahlo porumeni oziroma karamelizira. Dodamo maslo in na hitro premešamo, nato segrevamo na blagi temperaturi še približno dve minuti (mešanica ne sme karamelizirati do temno rjave barve!).
Mešanico karameliziranega sladkorja in masla zlijemo v model za torto, ki smo ga že prej obložili s papirjem za peko, po njej pa nato previdno razporedimo rezine breskev.
Penasto zmešamo maslo in 80 gramov sladkorja v prahu. Jajca ločimo na rumenjake in beljake; rumenjake primešamo v masleno-sladkorno mešanico in vse skupaj nežno stepemo.
Beljake in preostanek sladkorja v prahu stepemo v čvrst sneg, ki ga nato počasi vmešavamo v testo.
Ajdovo moko zmešamo z zmletimi mandlji in pecilnim praškom ter vse skupaj postopoma dodajamo v testo.
Testo na koncu polijemo čez breskve v tortnem modelu, ki ga potem postavimo v segreto pečico, v kateri pečemo torto na 170 stopinj Celzija približno 50 minut.
Ko je torta pečena, počakamo, da se malce ohladi, nato jo preobrnemo na desko – tako, da je plast breskev zdaj na vrhu torte.
Sladico na koncu po želji potresemo z nekaj sladkorja v prahu.
Naš nasvet: Torto lahko spečemo tudi tako, da sladkorja ne karameliziramo, ampak ga kot po navadi dodamo preprosto k maslu in napravimo testo.
Iz recepta lahko izpustimo tudi breskve in torto na koncu, ko je pečena, prerežemo počez na dva dela. En en del namažemo z marmelado, ki jo lahko pripravimo sami ob pomoči želirnih sladkorjev Wiener Zucker. K ajdovi torti se, denimo, odlično poda ribezova marmelada.
Na pečeno testeno polovico, premazano z marmelado, poveznemo drugi del, malce stisnemo ob robovih, torto pa potem premažemo še s stepeno smetano.
Share or print this recipe